Görüşlerinizi
24 Eylül 2025- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, İbrahim Gaspıralı'nın vefatının üzerinden 100 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen fikirlerinin bugün halen güncelliğini koruduğunu belirterek, "Dilde, fikirde, işte birlik ilkesi, Türk Devletleri Teşkilatı gibi oluşumlarla somut bir gerçeğe dönüşüyor. Kültürel ve ekonomik işbirliğimiz her geçen gün daha da güçleniyor" dedi.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) organizasyonunda gerçekleşen "İsmail Gaspıralı Anma ve Belgesel İlk Gösterim Programı"na katıldı. Kırım'da Türkçülük ve yenileşme hareketinin öncü isimleri arasında yer alan eğitimci, düşünür ve yazar İsmail Gaspıralı'nın vefatının 111'inci yılı dolayısıyla gerçekleşen programın açılışında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve ATO Başkanı Gürsel Baran ile TDPV Başkanı Dr. Abdullah Çalışkan birer konuşma yaptı.
ATO Başkanı Baran, İsmail Gaspıralı'nın Türk dünyasının, medeniyetinin ve kültürünün gelişmesi, Türklüğün daha iyi bir istikbali olması için büyük hizmetler verdiğini kaydederek, Gaspıralı'nın vefatının üzerinden 100 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen fikirlerinin bugün halen güncelliğini koruduğunu belirtti. Baran, "Onun, dilde, fikirde, işte birlik şiarı, tüm Türk milletini birleştiren, ortak bir gelecek inşa etmeye çağıran bir vizyondu. Bugün bu fikirleri, Türk Devletleri Teşkilatı gibi oluşumlarla somut bir gerçeğe dönüşüyor. Kültürel ve ekonomik işbirliğimiz her geçen gün daha da güçleniyor. Bu birliktelik, Gaspıralı'nın hayallerinin adım adım gerçekleştiğini gösteriyor. Ancak bu yolculuk daha bitmedi. Gaspıralı'nın bize bıraktığı en önemli miras, sadece birleşmek değil, aynı zamanda bilime, teknolojiye, yerli üretime ve eğitime yatırım yapmaktır. Sözlerimi tamamlarken, vefatının 111'inci yılında büyük Türk aydını İsmail Gaspıralı'yı, onunla aynı yolda yürüyen tüm aydınları ve Türk dünyasının bağımsızlığı için mücadele eden tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından "Kırım'dan Doğan Güneş: İsmail Bey Gaspıralı" belgeselinin gösterimi yapılarak, belgesele katkı sunanlara plaketleri takdim edildi.
Etkinliğe ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karayla, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Çankaya Kaymakamı Murat Duru, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Türk Tarih Kurumu Başkanı Yüksel Özgen, ATO'nun 50 No'lu Motorlu Kara Taşıtı Satıcıları Meslek Komitesi Başkanı ve Türk Dünyası İş Konseyi Başkanı Aydın Erkoç, TDPV üyeleri ve ATO üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
YASA DIŞI TİCARETLE MÜCADELE KONFERANSI, TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT'IN TEŞRİFLERİYLE ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
2 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN'DAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI
2 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, KOÇ HOLDİNG ŞEREF BAŞKANI RAHMİ M. KOÇ VE SEMAHAT ARSEL'İ KONUK ETTİ
7 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ARALIK 2025 DÖNEMİ ENFLASYON VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.
11 Gün Önce ATO BAŞKANI BARAN, YILIN SON ATO MECLİS TOPLANTISI'NDA EKONOMİYE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
18 Gün Önce
ATO, "ATONET AKILLI ASİSTAN" PROJESİNİN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ GURURUNU LANSMAN PROGRAMIYLA PAYLAŞTI
20 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "AİLEYLE PAZAR: BİRLİKTE TATİL, GÜÇLÜ TOPLUM ÇALIŞTAYI"NA KATILDI
21 Gün Önce
ATO'NUN ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İMZALADIĞI "MESLEKİ EĞİTİMDE ANKARA MODELİ" İÇİN İLK ADIMLAR ATILIYOR
22 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRDİ
23 Gün Önce
PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ JUNAID, ATO BAŞKANI BARAN'I ZİYARET ETTİ
24 Gün Önce