Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen Ticaret Bakanlığı'nın 27.10.2025 tarihli e-postasında; Avrupa Birliği ile yapılan müzakereler çerçevesinde 1 Temmuz 2026 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan gümrük vergilerinin askıya alınması veya tarife kontenjanı uygulanması ya da mevcut gümrük vergisi indirimlerinin kaldırılması talep edilen ve ekte birer örneği sunulan listelere ilişkin görüş talep edilmektedir.
Elektronik postada, üretici firmaların, Ek-1'de yer alan ürünlere yönelik itirazlarını, eş başvuru taleplerini veya mevcut askıya alma düzenlemelerinin devamına ilişkin taleplerini en geç 5 Aralık 2025 tarihine kadar; Ek-2, Ek-3 ve Ek-4 kapsamındaki ürünler için ise mevcut uygulamaların sonlandırılmasına ilişkin taleplerini 6 Kasım 2025 tarihine kadar, resmi yazı ile ve firmalarının Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adreslerinden Ticaret Bakanlığının KEP adresine (ticaretbakanligi@hs01.kep.tr) elektronik ortamda iletmeleri gerekmektedir.
Elektronik postada devamla, başvuru formları ve detaylı bilgiye https://www.ticaret.gov.tr/ithalat/askiya-alma-ve-tarife-kontenjani/askiya-alma-sistemi adresinden ulaşılabileceği bildirilmiştir.
Aşağıda listelenen eklere ulaşmak için tıklayınız.
1- Askıya Alma Uygulamasına İlişkin Duyuru
2- Ek-1-Talep Konusu Eşyalar
3- Ek-2-Halihazırda Gümrük Vergisi Askıya Alınan Eşyalar
4- Ek-3-AB Tarafından Tarife Kontenjanı Açılmış Eşyalar
5- Ek-4a-Ülkemiz Tarafından Tarife Kontenjanı Açılan Eşyalar
6- Ek-4b-Ülkemiz Tarafından Tarife Kontenjanı Açılan Eşyalar
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ - FIATA DIPLOMA IN FREIGHT FORWARDING
1 Gün Önce
ÖDEME SÜRESİ VE HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALAR HK.
1 Gün Önce
ÇALIŞMA İZNİ BELGELERİNİN YENİ TASARIMI
1 Gün Önce
GIDA ETİKETLEME MEVZUATI UYUM SÜRESİ
1 Gün Önce
AB ORMANSIZLAŞMANIN ÖNLENMESİ TÜZÜĞÜ (EUDR) HK.
3 Gün Önce
MEB BAĞLAM TEMELLİ ÇOKTAN SEÇMELİ SORU YAZIM KILAVUZU
3 Gün Önce
AMBALAJ VE AMBALAJ ATIKLARI TÜZÜĞÜ (PPWR)
3 Gün Önce
TAŞIT ONAY BELGELERİNİN GEÇERLİLİK SÜRESİNİN 3 YIL OLARAK BELİRLENMESİ
3 Gün Önce
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA KADIN HAMLESİ NİYET BEYANI
6 Gün Önce
ÜÇ DENİZ GİRİŞİMİ 11. ZİRVESİ YAN ETKİNLİKLERİ (HIRVATİSTAN)
8 Gün Önce