Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda, Irak'ın 1 Nisan 2025 itibarıyla TIR Sistemini uygulamaya başlamasıyla birlikte, Irak üzerinden Körfez ülkelerine transit taşıma yapma imkanı ortaya çıktığı belirtilmiştir.
Diğer taraftan, Irak yetkili makamları sadece TIR Karnesi ile yapılan transit işlemlerini kabul ettiği ve taşıma evrakının önceden iletilmesini talep ettikleri iletilmiştir.
Bu doğrultuda, TIR EPD sisteminin, Irak gümrüklerinin taşıma öncesinde talep ettiği evrakın önceden gönderilmesini sağlayacak şekilde uyumlaştırıldığı aktarılmıştır.
Bu çerçevede, Irak transit taşımalarında TIR EPD uygulamasına ilişkin bilgilendirme yapmak ve Irak üzerinden gerçekleştirilen transit taşımalarla ilgili güncel gelişmeler hakkında değerlendirmede bulunmak üzere TOBB tarafından, 11 Aralık 2025, Perşembe günü, saat 14.00'te bir webinar düzenlenecektir.
Webinara katılmak için tıklayınız.
Webinar şifresi: 574648
Bilgilerinize saygıyla sunarız.
ICS2 VE NCTS KULLANIMINDA BULGARİSTAN GÜMRÜK İDARESİNE ENS SUNULMASI
1 Gün Önce
NCTS FAZ 6 GEÇİŞ SÜRECİ HAKKINDA
1 Gün Önce
ÜLKEMİZDEN KUVEYT'E GERÇEKLEŞTİRİLEN TAŞIMALAR / KUVEYT MAKAMLARININ ÜRÜN GEÇİŞLERİNDEKİ YENİ UYGULAMASI KAPSAMINDA TIR KARNESİ KULLANIMI
1 Gün Önce
ORMAN YANGINLARININ ÖNLENMESİNE İLİŞKİN TEDBİRLER
5 Gün Önce
DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ SÜRELİ EĞİTMEN ALIM SÜRECİ
11 Gün Önce
GIDA ÜRÜNLERİNİN SON TÜKETİM VE TAVSİYE EDİLEN TÜKETİM TARİHLERİ HAKKINDA DUYURU
11 Gün Önce
TÜRKMENİSTAN ARAÇ GRUPLARINDA DİZEL YAKIT MİKTARI SINIRLANDIRILMASI HAKKINDA DUYURU
11 Gün Önce
HELAL EXPO VE 12. DÜNYA HELAL ZİRVESİ DUYURUSU
11 Gün Önce
İHRACAT BEYANNAMELERİNİN KAPATILMASI
11 Gün Önce
TÜRKİYE-PARAGUAY TİCARET VE EKONOMİK ORTAK KONSEYİ 1. DÖNEM TOPLANTISI
13 Gün Önce