Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Valilik tarafından Odamıza iletilen yazıda; 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 9'uncu maddesi uyarınca, Kanun kapsamındaki ölçü ve ölçü aletlerinin, ilgili Yönetmeliklerde belirtilen sürelerde periyodik muayeneye tabi tutulmasının zorunlu olduğu hatırlatılmaktadır.
Yazıda, periyodik muayenesi süresi içinde yaptırılmayan ölçü aletlerinin kullanıldığının tespiti halinde, 3516 sayılı Kanun'un 15/c maddesi gereğince idari yaptırım uygulanacağı belirtilmektedir.
Bu kapsamda; ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayene süreleri ile muayene başvurularının yapılacağı yerlere ilişkin Bakanlık tarafından hazırlanan duyuru metni ekte iletilmiş olup, damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanımından kaynaklanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla, söz konusu bilgilendirmenin ilgili birimler ve kullanıcılar nezdinde duyurulması talep edilmektedir.
İlgili metne ulaşmak için tıklayınız.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
TOKİ ARSA MÜZAYEDESİ
3 Gün Önce
14. YÖREX - YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI
3 Gün Önce
BEDAM-HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK TEMEL EĞİTİMLERİ
3 Gün Önce
İHRACAT BEYANNAMELERİNİN KAPATILMASI
4 Gün Önce
SİGORTA İZMİR - SİGORTA PAYDAŞLARI İŞ BİRLİĞİ FUAR VE ZİRVESİ
4 Gün Önce
ULUSLARARASI İŞGÜCÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ BİLGİLENDİRME OFİSİ
4 Gün Önce
ÖZEL MENŞE ŞAHADETNAMESİ (FORM A) | JAPONYA
4 Gün Önce
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ STAJLARI 2026
4 Gün Önce
AYDINLIKEVLER MTAL VE MÜŞTEMİLATLARI HURDA KARŞILIĞI YIKIM İŞİ
9 Gün Önce
RAMAZAN BAYRAMINDA YOLCU TAŞIMA FAALİYETLERİNE YÖNELİK GEÇİCİ/SÜRELİ DÜZENLEMELER
9 Gün Önce