Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen yazıda; 03.03.2026 tarihli ve 33185 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "İstihdamı Koruma Destek Programı Uygulama Yönetmeliği" kapsamında, imalat sanayi sektörlerinde istihdamın korunması ve artırılmasına yönelik olarak, işletme büyüklüğü şartı aranmaksızın NACE Kodu Kısım C; 13- Tekstil Ürünlerinin İmalatı, 14- Giyim Eşyalarının İmalatı, 15- Deri ve İlgili Ürünlerin İmalatı, 31- Mobilya İmalatı, 32.99.02- Kot ve benzeri baskı düğmeleri, çıtçıtlar, düğmeler, fermuarlar ve benzeri imalatı (düğme formları ve fermuar parçaları dahil) kodlarında faaliyet gösteren imalat sanayi işletmelerinden istihdamını koruyanlara, korudukları döneme karşılık aylık otuz prim gün için 3.500 Türk lirasına kadar destek sağlanacağı ifade edilmiştir.
Bu kodlar dışında kalan KOBİ statüsünde olup, istihdamı koruyan imalat sanayi işletmeleri için ise kredi ve faiz desteği uygulanacağı belirtilen yazıda; başvuruların KOBİ kapsamındaki işletmeler için KOSGEB'e, büyük ölçekli işletmeler için ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yapılacağı ifade edilmiştir.
KOBİ kapsamındaki işletmeler 3 Mart-30 Nisan 2026 tarihleri arasında KOSGEB'e başvuruda bulunabilecek olup, bilgi ve başvuru formlarına KOSGEB'in web sayfasından ulaşılabilmektedir. Büyük ölçekli işletmeler ise başvurularını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapacaktır.
Destek Koruma Programı kapsamında işletmelerin en geç 31.03.2027 tarihine kadar ödeme talebinde bulunmaları gerektiği belirtilmiştir.
Önemle bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
FOODEX JAPAN 2027 FUARI MİLLİ KATILIM ORGANİZASYONU
3 Gün Önce
TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU -KOSGEB İŞBİRLİĞİ-ANKET
4 Gün Önce
TOKİ-İLBANK-KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI MÜZAYEDE İLANLARI
6 Gün Önce
SRİ LANKA TARAFINDAN TÜRK VATANDAŞLARINA YÖNELİK ÜCRETSİZ TURİSTİK VİZE UYGULAMASI
7 Gün Önce
TOBB İŞ DÜNYASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ
7 Gün Önce
TEKNOFEST 2026 BAŞVURU SÜRE UZATIMI HAKKINDA
7 Gün Önce
İHRACAT AKADEMİSİ EĞİTİM DUYURUSU (İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ E-İHRACAT EĞİTİM PROGRAMI)
7 Gün Önce
AB GÜBRE EYLEM PLANI
7 Gün Önce
II. AFYONKARAHİSAR ULUSLARARASI BLOK MERMER FUARI
10 Gün Önce
OSTİMTECH BİLİMDEN SANAYİYE GENÇ ZİHİNLER SERGİSİ
10 Gün Önce