Görüşlerinizi
Sayın Üyemiz,
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Odamıza iletilen yazıda; 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu ve Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında Konaklama istatistiklerinin üretilebilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığından ve Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden belgeli konaklama tesislerinin, Turizm İstatistikleri Sistemine her ayın sonunda bir önceki aya ait tesise geliş ve geceleme rakamlarının veri girişi yapılması gerektiği hatırlatılmıştır.
Yapılan kontrollerde tüm uyarılara rağmen veri girişi yapmayan tesisler olduğunun tespit edildiği belirtilen yazıda; veri girişi yapmayan tesisler ile otel mesul müdürü ve istatistik bilgi sisteminde istenilen verileri güncel bulunmayan Turizm İşletmesi Belgeli tesisler için Bakanlık tarafından, Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgeli tesisler için ise Valilik (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü) tarafından idari yaptırım uygulanacağı ifade edilmiştir.
Bu kapsamda Turizm İstatistikleri Sisteminde açık ve aktif durumda olan ancak veri girişi yapmayan basit konaklama turizm işletme belgeli ve turizm işletme belgeli konaklama tesislerinin; 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 33 üncü maddesinin 1 inci fıkrası (e) bendinde yer alan "Bakanlıkça istenilen bilgi ve belgelerin verilen süre içerisinde gönderilmemesi veya eksik gönderilmesi veya yanıltıcı bilgi veya belge verilmesi hallerinde idari para cezası uygulanır" hükmü kapsamında işlem yapılacağı belirtilmiştir.
Önemle bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Ankara Ticaret Odası
2026 YILI ANKARA TİCARET ODASI ORGAN SEÇİMLERİ - ÜYE BİLGİLENDİRME VE SIKÇA SORULAN SORULAR
3 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI'NIN KURUMSAL KİMLİK UNSURLARININ KULLANIMINA İLİŞKİN DUYURU
3 Gün Önce
VERGİ MÜKELLEFİYET DURUMU KONTROLÜ DUYURUSU
3 Gün Önce
AHİLİK VE TİCARET AHLAKI PANELİ
3 Gün Önce
4. AYAKKABI, ÇANTA VE MODA FUARI
3 Gün Önce
İLBANK 9 İLDE 127 MUHTELİF ARSA MÜZAYEDESİ
3 Gün Önce
GELECEĞE ETKİ: GENÇLER İÇİN SOSYAL GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI
3 Gün Önce
DSYS HOREKA KAYITLARI HAKKINDA
3 Gün Önce
10. ULUSLARARASI ADANA LEZZET FESTİVALİ
3 Gün Önce
80 ADET PROFESYONEL TİP AYNASIZ FOTOĞRAF MAKİNESİ (TİP-1) ALIM İHALESİ
3 Gün Önce