Görüşlerinizi
-BARAN: "MERKEZ BANKASI'NIN KREDİ KARTI KOMİSYONUNA GETİRDİĞİ TAVAN UYGULAMASINA KARŞI BAZI BANKALAR EK TAKSİT UYGULAMASINI KALDIRIYOR."
-BARAN: "MERKEZ BANKASI'NIN EKONOMİNİN CANLANMASI, TÜCCARIN RAHATLAMASI İÇİN KOYDUĞU UYGULAMAYI DESTEKLEYİN."
10 ARALIK 2019- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Merkez Bankası'nın kredi kartı komisyonuna getirdiği tavan uygulamasına karşı bazı bankaların ek taksit uygulamasını kaldırdığını belirterek "Merkez Bankası'nın ekonominin canlanması, tüccarın rahatlaması için koyduğu uygulamaya engel olmayın, destekleyin" dedi.
Merkez Bankası'nın yayınladığı tebliğ ile işletmelerin kullandığı pos cihazları için bankalarca uygulanan komisyon oranlarına 1,60 oranında üst sınır getirdiğini hatırlatan Baran, bu üst sınır nedeniyle bazı bankaların alışverişlerde, işletmelerin verdiği taksite ek olarak verdikleri taksitleri kaldırdıklarını kaydetti. Baran, "Merkez Bankası'nın pos cihazlarına uygulanan komisyonlara 1,60 üst sınırını getirmesinden işletmelerimiz memnun kaldılar ve bu memnuniyeti de bizlere ilettiler. Ancak daha sonraki süreçte üyelerimiz, bankaların taksitli alışverişlere verdiği ek taksit imkânını kaldırdığı, faiz ile taksit uygulamasına yöneldiği ve bu durumun piyasayı olumsuz etkilediğini bizlere bildirdiler." dedi.
Bankaların ek taksit uygulamasını kaldırmasının piyasaları olumsuz etkilemesinden endişe ettiklerini ifade eden Baran, şunları söyledi:
"Hükümetimiz, geçen yıl ekonomide yaşanan dalgalanmayı aşmak için canla başla çalışırken, enflasyonu ve faizleri indirmek için ekonominin tüm kesimleri seferber olmuşken, piyasaları canlandıracak uygulamalara bankalarımızın da gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. Pos cihazlarına uygulanan komisyon oranlarına getirilen üst sınır nedeniyle karları bir miktar düşecek diye piyasaları canlandıracak adımlara engel olunmaması gerektiği kanaatindeyiz. Özellikle küçük işletmeler taksitli satışlarla ayakta durabiliyor. Zor bir süreci atlatma eşiğindeyken, ekonomiye pozitif yansıyacak tüm önlemlerin topyekûn desteklenmesi gerekir."
ATO BAŞKANI BARAN, EKONOMİ GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ
3 Gün Önce
ATO VE ASO, BASIN-YAYIN İLE KAĞIT VE BASKI İŞLERİ SANAYİ MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
10 Gün Önce
ANKARA TİCARET ODASI'NDAN KUAFÖR VE GÜZELLİK SEKTÖRÜ İÇİN MAKYAJ EĞİTİMİ
11 Gün Önce
"ULUSLARARASI ANKARA YANGIN ZİRVESİ" ATO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
12 Gün Önce
ATO VE ASO İŞ BİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN "MADEN ZİRVESİ: SEKTÖR BULUŞMASI", ASO EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI
17 Gün Önce
BAŞKENT'TE MODA GÜNLERİ BAŞLADI
18 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, 100 MİLYAR LİRALIK FİNANSMAN PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ
27 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, TÜRKİYE-MISIR ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI'NA KATILDI
28 Gün Önce
ATO BAŞKANI BARAN, "TÜRKİYE-MISIR ODA VE BORSALAR İŞ BİRLİĞİ FORUMU"NA KATILDI
29 Gün Önce
COF'26 İLE MODA SEKTÖRÜ DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞKENT'TE BULUŞUYOR
29 Gün Önce